enro +373 79 111644 info@visit-moldova.md

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+373 79 111644 info@visit-moldova.md
enro

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Tururi Vinicole

Industria vitivinicolă este una din ramurile principale ale economiei Republicii Moldova, dar și cea care a dus faima țării noastre în întreagă lume. Știai că, Republica Moldova este printre primele țări din lume, după cel mai mare patrimoniu istoric vinicol? De miis de ani, pe meleagurile moldave , vița-de-vie a fost și este crescută cu trudă și sfințenie, fapt căruia i se și datorează faima și autenticitatea vinului nostru. O mulțime de turiști din întreagă lume, ajung să viziteze țara noastră, pentru a se convinge de faptul că suntem un popor ospitalier, iar acest lucru poate fi remarcat vizitând și vinăriile din Moldova, numărul cărora crește considerabil din an în an. 

Dacă ești pentru prima dată în Republica Moldova sau ești un adevărat iubitor de vinuri, atunci în acest articol vei găsi vinării și locuri în care te vei putea răsfăța cu un vin pe măsura așteptărilor tale și bucate tradiționale moldovenești, cum nu ai mai întâlnit până acum.

  1. Chateau Vartely – una dintre cele mai populare vinării din Moldova, ce transformă gustul vinului moldovenesc într-o adevărată artă. Situată pe o colină , în apropierea Orheiului, la 45 de kilometri de Chișinău, pe lângă faptul că poți servi un pahar de vin bun și să te delectezi cu bucatele tradiționale ale restaurantului, ai posibilitatea să închiriezi și o camera în care să iți petreci noaptea, întrucât vinăria dispune și de un hotel. Peste 100.000 de vizitatori , atât din țară, cât și de peste hotare, au valorificat unicitatea și frumusețea acestui loc. Vinăria se mândrește cu o colecție vastă de vinuri, care au fost premiate cu peste 300 de medalii la concursurile internaționale de prestigiu.
  2. Castelul Mimi- una din cele mai moderne și spectaculoase vinării din Moldova, situată în localitatea Bulboaca, vinăria dispune de cel mai mare parc de butoaie din țară. Castelul Mimi este o adevărată comoară lăsată moștenire Republicii Moldova, de către unul dintre cei mai prolifici vinificatori ai secolului XX- Constantin Mimi. Sute de oaspeți din întreagă lume, pășesc zilnic în această locație, pentru a descoperi istoria vinăriei, specificul vinului moldovenesc și bucătăria tradițională. Vinăria s-a făcut recunoscută la nivel mondial, prin calitatea vinurilor marca Castel Mimi, iar în 2017 somelierului nr.1 al Europei – Raidmonds Tomsons, a constatat că Cabernet Sauvignon Reserve 2012, este cel mai admirabil vin din Republica Moldova.
  3. Vinăria Mileștii Mici- vinăria care impresionează cu cea mai mare galerie subterană de vinuri, dintre toate vinăriile Moldovei. Situată la doar 20 de km de Chișinău, zilnic vinăria este vizitată de un număr mare de turiști. Cine s-ar fi gândit că pornind cândva de la o veche mină de piatră, acum vinăria va ajunge să aibă circa 200 de km de tuneluri săpate în calcar , unde sunt stocate peste 2 milioane de sticle de vinuri, motiv pentru care a fost și nominalizată în categoria de cea mai mare colecție de vinuri din întreagă lume.
  4. Vinăria Cricova- un complex subteran important al țării noastre, valorificat în întreagă lume, grație labirinturilor sale uriașe, desfășurate pe o lungime de 120 de km și vinurilor de excepție. Vinăria este vizitată anual de circa 50.000 de turiști, care preferă să participe și la evenimentele precum Sparkling Party, Must Fest sau Underland Wine Fest. Denumită și drept- Orașul subteran, vinăria Cricova impresionează nu doar prin vinurile sale remarcabile, dar și prin producerea vinurilor spumante, în conformitate cu tehnologia clasică franceză – „Methode Champenoise”.
  5. Vinăria Purcari – cea mai veche vinărie din Moldova și singurul loc din țara noastră, în care se servește vinul preferat al familiilor regale. Situată în satul Purcari, aici se produc renumitele vinuri care ne duc faima țării în Europa Centrală și de Est. Brandul Purcari e lider în topul vinurilor de clasă premium din Republica Moldova, apreciat și la nivel mondial pentru legendarele vinuri Roșu de Purcari și Negru de Purcari.
  6.  ATU Winery – prima vinărie cu specific urban din Republica Moldova, situată chiar în Chișinău. Este locul în care pasionații de vinuri artizanale, pot să savureze un pahar de vin autentic, în ediții limitate. Din an în an, vinăria este vizitată de turiștii de pretutindeni, care apreciază  combinația artei vinicole cu cea stradală contemporană.
  7. Vinăria Asconi – o vinărie de succes din Moldova, având plantate peste 500 hectare de viță-de-vie, aici se produce o gamă variată de vinuri roșii, albe, dar și rose-uri seci, vinuri de desert și vinuri tari. Localizată în satul Puhoi, vinăria Asconi e locul în care te poți simți exact ca acasă, având parte de ospitalitatea poporului moldovenesc, vinuri de calitate și cele mai delicioase bucate din gastronomia moldovenească, motiv pentru care, vizitatorii preferă să revină iar și iar.

Autenticitatea și specificul vinului moldovenesc, sunt cele care ne duc faima în întreagă lume și manifestă interesul turiștilor de a ne descoperi țara, cultura și tradițiile. Vizitând vinăriile și cramele noastre, în orice colț al țării nu ar fi, suntem ferm convinși, că veți rămâne plăcut surprinși de ospitalitatea și căldura oamenilor care vă vor întâmpină, de cultura, stilul tradițional de vinificație și gastronomia moldovenească.

Leave a Reply

Comentarii recente