enro +373 79 111644 info@visit-moldova.md

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+373 79 111644 info@visit-moldova.md
enro

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Restaurante autentice din Moldova preferate de turiști

Republica Moldova – o țară mică ca și suprafață, dar atât de bogată spiritual, prin tradițiile pe care le posedă, locurile ce merită să fie explorate și oameni ospitalieri, luminoși atât la suflet, cât și la chip! Dacă te-ai decis să vizitezi acest tărâm pitoresc, fie împreună cu prietenii sau cu familia, cu siguranță veți rămâne plăcut surprinși și de bucătăria tradițională- o adevărată comoară a neamului moldovenesc.

Iar că să-ți facilităm alegerea, am selectat cele mai autentice restaurante din Moldova, unde turiștii din întreagă lume, preferă și își doresc să se întoarcă iar și iar:

Restaurantul  „La Butuc” din complexul turistic  „Vila Etnică”- o casă ospitalieră, în stilul unui vechi conac, cu o priveliște nemaipomenită spre rezervația naturală-istorică Orheiul Vechi, la marginea satului Butuceni. Complexul turistic  „Vila Etnică” este format dintr-o casă de oaspeți, unde puteți petrece chiar și o noapte liniștită, eco-restaurantul „La Butuc”, unde vă veți putea delecta cu cele mai gustoase bucate tradiționale, preparate din produse exclusiv de origine locală, dar și un muzeu, care impresionează prin colecția sa vastă de artefacte.

Restaurantul ” Dor ” din  Pensiunea ” Eco Village”, satul Văleni- un complex etnoturistic de excepție, amplasat în sudul Moldovei. Complexul turistic ” Eco Village” a pornit de la conceptul unui muzeu tradițional, iar treptat au fost introduse în lista de oferte pentru turiști- ”Pensiunea Casa Dorului ”, unde vă puteți caza confortabil, Restaurantul ” Dor „- amenajat în stil rustic, unde puteți servi bucate gătite ” ca la mama acasă „,preferatele vizitatorilor fiind : tocănița cu mămăligă și brânză, sărmăluțele în foi de viță-de-vie, plăcintele poale-n brâu, precum și legume crescute ecologic în grădina casei, unde se potrivește de minune un vin bun de la mica vinărie de familie -” Corbu Winery „, în preajma fiind curtea tradițională țărănească, precum și câteva căsuțe decorate în stil tradițional.

Restaurantul „Bufnița albă” de la Castelul ” MIMI „- una din cele mai fermecătoare destinații turistice și unicul castel vinicol din Moldova, amplasat în satul Bulboaca, raionul Anenii Noi. Inclus în top 15 cele mai frumoase vinării din întreagă lume, acest loc la sigur iți va depăși toate așteptările! Castel  ” MIMI ” e locația ideală pentru cei care vor să se delecteze cu cele mai de top vinuri moldovenești, bucătăria gastronomică moldovenească, influențată fin de cea franțuzească, într-o ambianță relaxantă și luxoasă, bucatele fiind preparate din ingrediente de cea mai înaltă calitate.

Restaurantul „Sol Negru” de la Vinăria Asconi- o vinărie deosebită, amplasată în satul Puhoi, raionul Ialoveni. Restaurantul reprezintă o contopire perfectă dintre bucatele balcanice și cele tradiționale moldovenești, însoțite de vinurile Asconi , sub acoperișul de stuf, confecționat de meșterii locali. La fel aici iți poți crea amintiri de neuitat împreună cu familia sau cu prietenii  tăi, având oportunitatea unică de a participa la excursii și degustări care au loc pe teritoriul Vinăriei Asconi, masterclass- uri de gătit faimoasele plăcințele moldovenești, cât și arta de a picta în vin.

Restaurantul  „La Bădiș” – situat pe traseul Chișinău-Ungheni, locul în care specificul tradițional moldovenesc străpunge ca un fir roșu istoria restaurantului. Situat în afara orașului, acest local impresionează prin atmosfera rustică pe care o redă, ciripitul păsărelelor și liniștea naturii. Restaurantul la „La Bădiș” are drept scop să ofere posibilitatea vizitatorilor de a se reîntoarce în trecut, mai exact în copilărie, unde s-a păstrat specificul tradițiilor și gustul bucatelor preparate cu drag de bunica.

În încheiere, putem spune că Republica Moldova este un adevărat colțișor rupt parcă din rai, unde anume oamenii sinceri și primitori, redau coloritul unic al acestei țări. Cultura gastronomică moldovenească și vinul nostru care ne duce faima și peste hotarele țării, cu fermitate va impresiona pe oricine, iar ca să vă simțiți exact ” ca la mama acasă „, locațiile și restaurantele selectate, o să vă asigure o ședere liniștită, plăcută și dorința de a reveni cu drag!

Leave a Reply

Comentarii recente