enro +373 79 111644 info@visit-moldova.md

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+373 79 111644 info@visit-moldova.md
enro

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Tururi Estivale și Sărbători

Republica Moldova este o țară în continuă dezvoltare, însă care pune accent pe tradițiile sale, cultura și valorile păstrate din vechi străbuni. Anual în țara noastră au loc diverse evenimente naționale și locale, cât și internaționale, printre care festivaluri, concerte, iarmaroace, dar și sărbători care sunt celebrate fastuos, întrucât ne definesc cultura și spiritul poporul moldovenesc. 

Fie că ai decis să vizitezi Republica Moldova în perioada estivală, sau pe timp mai rece, este deja cunoscut faptul că moldovenii știu să petreacă și cu siguranță, te vei simți minunat în compania unor oameni ospitalieri, la un pahar de vin moldovenesc, muzica bună și bucate tradiționale de excepție. 

Pe an ce trece, numărul evenimentelor și a festivalurilor în Republica Moldova este în creștere, având fie specific: istoric, muzical, gastronomic, vinicol, sau filmografic, ceea ce s-a și transformat într-o atracție turistică, adunând o audiență din ce în ce mai crescută.

Astfel, cele mai renumite și așteptate festivaluri, care adună anual milioane de vizitatori, rămân a fi:

1. Festivalul etno gastronomic  „Bostaniada”- un eveniment ce abundă în culorile specifice toamnei, la care sunt așteptați toți pasionații de muzică live, gastronomie și vin tradițional, târguri de artizanat ale meșterilor populari, dar și sculpturi și expoziții din cei mai mari și amuzanți dovleci. Festivalul se petrece anual pe malul lacului Bălăbănești, în raionul Criuleni, pe o durată de 2 zile, la sfârșitul lunii septembrie, urmărind scopul de a promova roadele toamnei, cultura și calitatea bucatelor tradiționale.

2. Ziua Națională a Vinului- o tradiție anuală ce are loc pe data de 1-2 octombrie, chiar în inima orașului Chișinău, în Piață Marii Adunări Naționale. Sărbătoarea este organizată cu prilejul de a celebra vinurile naționale, care ne duc faima în întreagă lume și de a valorifica munca asiduă a vinificatorilor și viticultorilor moldoveni. În fiecare an sunt prezenți iubitorii de vinuri bune și autentice, atât din țară, cât și de peste hotare, iar pe lângă degustări și bucate tradiționale gătite pe loc, vizitatorii pot asista și la diverse ateliere de meșteșugărit, master class-uri și un program artistic susținut de artiștii din țară.

3. Festivalul gastronomic „Mai Dulce”- o tradiție culinară dulce, ce are loc în preajma Zilei Internaționale a Copilului, pe data de 31 mai. Dedicat tuturor copiilor, dar și iubitorilor de dulce, evenimentul este organizat anual cu scopul de a celebra începutul vacanței de vară pentru cei mici, dar și pentru a aduce un omagiu rețetelor tradiționale de deserturi locale, cât și internaționale. Distracția la maxim, diverse concursuri, explozie de culori și atelierele culinare, îi vor fascina nu doar pe copii, dar și pe adulți.

4. Festivalul de Muzică Clasică „DescOperă”- un eveniment de excepție, cu muzică clasică interpretată live, pe o scenă improvizată, chiar în sânul naturii, la poalele stancilor din Rezervația Orheiul Vechi. Evenimentul are loc în luna iunie, pe o durată de 2 zile, în care oaspeții au parte de vreme cu soare, o priveliște fermecătoare și un spectacol muzical în care participă artiști de operă din Republica Moldova, sub conducerea dirijorului  din Austria, Friedrich Pfeiffer.

5. Festivalul portului tradițional  „IA Mania”- un eveniment ce are loc în luna iulie, organizat pe malul râului Nistru, în satul Holercani. Sunt invitați cei care doresc să cunoască tradițiile și cultura moldovenilor, întrucât festivalul încurajează muzica și dansul tradițional, artizanii ce păstrează tradiția de a broda manual, dar și bucătării ce gătesc autentic și bucură vizitatorii cu rețete locale. Pe lângă toate, în cadrul evenimentului, se desfășoară o mulțime de ateliere și concursuri, printre care și concursul tinerilor designeri  ”Mândria”- în care sunt prezentate colecțiile vestimentare cu caracter tradițional.

Republica Moldova este țară cu un bogat tezaur cultural, tradiții și obiceiuri străvechi, ce inspiră oamenii la implicarea și organizarea a celor mai autentice și exclusiviste festivaluri, unde fiecare vizitator al țării poate să descopere mai amănunțit cultura și valorile naționale, într-o atmosferă plăcuta și călduroasă!

Leave a Reply

Comentarii recente