enro +373 79 111644 info@visit-moldova.md

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+373 79 111644 info@visit-moldova.md
enro

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Tururi Gastronomice

Bucatele preparate cu măiestrie și dragoste din produse locale, sănătoase, și gustoase descriu perfect gastronomia tradițională moldovenească. Încă din vechi străbuni, femeile din Moldova au prins îndeletnicirea de a găti cu simplețe, dar atât de gustos. Folosind ingrediente crescute autohton, având oameni muncitori și harnici, un pământ roditor și soare din plin, în Republica Moldova se produce cel mai bun vin, cresc cele mai aromate fructe și legume și se coace cea mai apetisantă pâine de casa, pe vatră sau în cuptor. Acum dacă te întrebi, ce bucate preferă moldovenii sau mai bine-zis, care este emblema bucătăriei tradiționale moldovenești, nu am putea nominaliza un singur produs, întrucât gastronomia locală e extrem de variată și delicioasă. 

Cu siguranță, nu vei putea rezista tentației de a gusta din: tradiționala zeamă, gătită din tăiței de casă, verdeață și găină de casă; plăcinte coapte sau prăjite, fie sărate sau fie dulci, sunt preparate unic de fiecare gospodină în parte; sarmale fierbinți servite cu smântână sau murături;  colțunași cu umplutură de brânză, cartofi și ceapă prăjită sau vișini, asortați cu smântână; mămăligă tăiată în felii, de obicei cu ață și condimentată cu mujdei, lângă care mai pui puțină brânză de oi, niste pește prăjit sau tocană de carne, cu murături. Iar dacă ești amator de dulciuri, la desert, fară excepții poți sugera să ți se aducă clătite cu brânză și stafide, mere coapte cu nuci, cornulețe cu dulceață, tortul Cușma lui Guguță, Napoleon sau Smântânel.

Iar acum, dacă te-am făcut curios și iți dorești să-ți delectezi papilele gustative cu cele mai delicioase bucate tradiționale moldovenești, atunci neapărt va trebui să vizitezi aceste localuri :

  1. Vatra Neamului – un restaurant ce servește bucatele tradiționale într-o ambianță istorică, la o masă veche și un pahar de vin moldovenesc autentic. Meniul restaurantului include și bucate inspirate din mai multe culturi, precum : română, turcă și rusă.
  2. Popasul Dacilor – un restaurant construit pe piatră de râu, având fațadă realizată din piatra de la Țâpova. Locația dată conferă o atmosferă unică și iți permite să te delectezi cu specialități precum: rață umplută cu sarmale, tobă țărănească și ciorbă cu costițe.
  3. Acasă la mama- restaurantul care prin numele său sugerează și senzația pe care o vei simți de îndată ce vei păși pragul său. Fiind specific moldovenilor, de a se simți ca la mama acasă, aici ai posibilitatea să mănânci cea mai gustoasă zeamă, făcută din găină de casă și asortată cu ardei iute, dar și mămăligă cu pește prăjit și mujdei,  care te vor face să îndrăgești bucătăria tradițională moldovenească.
  4. La Plăcinte- un restaurant în care te vei putea delecta cu cele mai apetisante și delicioase plăcinte moldovenești, având și o alegere variată. De asemenea, meniul restaurantului iți oferă posibilitatea să încerci și alte bucate tradiționale, având și deserturi pe măsură.
  5. La Crîșmă- un restaurant în care vei simți cultura și tradițiile moldovenești, întrucât interiorul localului, covoarele țesute în stil rustic, mobila din lemn și ceramica moldovenească, o să-ți confere un sentiment străvechi. Meniul restaurantului e unul divers, astfel poți savura din varietatea bucatelor moldovenești, precum : plăcinte în asortiment bogat, ciorbă sau zeamă, carne pregătită la grătar, toate fiind preparate cu grijă și căldură.

Fie că ai decis să vii în vizită pe teritoriul Republicii Moldova sau ți-ai planificat o întâlnire cu prietenii, rudele, familia, restaurantele din țara noastră iți permit să petreci timpul liber într-o atmosferă degajată și relaxantă, la un pahar de vin autentic, o vorbă bună și bucate tradiționale locale, care cu siguranță te vor face să apreciezi cultura gastronomiei moldovenești.

Leave a Reply

Comentarii recente