enroru +373 79 111644 info@visit-moldova.md

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+373 79 111644 info@visit-moldova.md
enroru

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Tur oeno-gastronomic în Moldova

0
Price
From€760
Price
From€760
Booking Form
Enquiry Form
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2247

De ce să rezervați cu noi?

  • Fără griji garantat cel mai bun preț
  • Asistența clienților 24/7
  • Tururi și evenimente customizate
  • Asigurarea călătoriei
6 Zile
Chișinău
Moldova
Detalii despre tur

De la pregătirea bucatelor alături de renumiți bucătari locali până la degustarea vinurilor de talie mondială chiar în podgoria în care este preparat.

Veți experimenta Moldova și toate aromele sale în tururile noastre oeno-gastronomice. Această călătorie vă va face o introduce în cultura Moldovei prin bucătăria și tradițiile sale culinare. Pe parcurs, veți afla despre producția durabilă de alimente și veți întâlniți parteneri locali care promovează păstrarea tradițiilor culinare.

Punctul de Pornire & Întoarcere

Oriunde în lume

Ora Pornirii

Cu 3 ore înainte de îmbarcare

Prețul include

  • Cazare 5 nopți în cameră DBL, BB, în hotel de 4*
  • Ghid în limba română
  • Intrările la vinării, muzee, mănăstiri, agro-pensiuni
  • Transprot pe tor parcursul traseului

Ce să luați cu voi?

  • Pălărie sau chipiu
  • Încălțăminte comodă
  • Umbrelă
Itinerar

Ziua 1Sosirea în Chișinău, Moldova

Sosire în Chișinău – orașul capitală. Cu o istorie culinară care îmbină tot ce este mai bun din bucătăria românească și rusă, Chișinău este o mică capitală a Europei de Est, cu restaurante de înaltă calitate și vinuri locale delicioase.

În această seară vă veți bucura de o cină tradițională la unul dintre cele mai renumite restaurante, cu bucate alese din bucătăria moldovenească însoțite de muzică tradițională instrumentală.

Ziua 2Experiență gastronomică în inima Moldovei

Prima zi în Chișinău începem cu Turul orașului, după ce am văzut principalele atracții din orașul vechi, vizitați Piața Eco locală unde vin fermierii locali să-și vândă producția unică.

Următorul loc frumos pe care îl vom vizita va fi renumita regiune Orhei Vechi. Prima oprire în satul Trebujeni pentru o Master Class culinară cu gazda, veți pregăti unul dintre cele mai autentice feluri de mâncare – „Placinte” și apoi vă veți bucura de un prânz tradițional cu vin de casă.

Continuați ziua descoperind complexul arheologic și ecleziastic de la Orhei Vechi. Unul dintre cele mai importante site-uri din țara noastră. Descoperiți mănăstirea rupestră care datează din secolul al XII-lea.

Beciurile Cricova sunt cu adevărat inegalabile în lume. Istoria sa începe în 1952, „Cricova”, denumită pe bună dreptate „Perla vinificației moldovenești”, este un complex subteran unic care a devenit renumit în întreaga lume atât pentru labirintele sale imense, cât și pentru vinurile sale excelente. „Cricova” este prima companie moldovenească care produce vin spumant prin metoda celebrului călugăr Dom Pierre Perignon – „Méthode Traditionelle”, adică fermentarea secundară în sticlă și ulterior îmbătrânirea cuvée.
În prezent, orașul vinicol ocupă o suprafață de 53 de hectare, iar galeriile subterane, transformate în străzi, au o lungime totală de 120 de kilometri. Ca într-un oraș adevărat, există străzi, semafoare și indicatoare rutiere. Doar că cărările labirintului au nume destul de neobișnuite precum „Cabernet”, „Dionis”, „Feteasca”, „Aligote”, „Sauvignon”, astfel încât fiecare stradă să se potrivească cu numele vinului care este depozitat în vecinătatea nișe. Temperatura în galeriile subterane rămâne constantă pe tot parcursul anului, constituind aprox. + 12 … + 14 ° C, în timp ce umiditatea relativă a aerului este în jur de 97-98%.

Ziua 3Aromele Găgăuziei

Călătoria noastră de dimineață ne duce de la Chișinău la regiunea Găgăuzia. Gagauz Yeni, acesta este numele oficial al regiunii autonomus, acoperă o suprafață de 1.831 km² și are, după cum sa menționat mai sus, aproximativ 158900 de locuitori. Aproximativ 80% din populație este etnică găgăuză.

Vom vizita satul Besalma unde găsim o adevărată perlă a culturii găgăuze „D. Muzeul Cara-Ciobanu ”de Istorie și Etnografie Națională Găgăuzia care introduce istoria bulgarilor și găgăuzilor din sudul Moldovei.

Ziua va continua la crama Karagani – o cramă de familie situată în Vulcănești, în partea de sud a Moldovei. Aici întreaga familie este implicată în procesul de producție a vinului. Familia Cerven vă va întâlni și vă va saluta, de asemenea, veți degusta vinurile lor speciale însoțite de mâncăruri găgăuze precum shorpa, gozleme, bulgur cu miel, într-o atmosferă casnică cu multe elemente tradiționale.

În drum, faceți un scurt tur al capitalei Găgăuzia – Comrat. Calul negru este simbolul lui Comrat. Potrivit unei vechi legende, orașul a fost numit Comrat în cinstea ei. Tatarul Orumbet Oglu, proprietarul terenurilor Comrat avea un cal negru ciudat – Comur At. A câștigat important
pentru rasa proprietarului, iar el i-a imortalizat numele pe proprietățile sale.

Ziua 4Provence-ul din Moldova

Dupa micul dejun mergem spre nord în satul Horodiste, iar în drum spre vom face o oprire în câmpurile de levanțică.

Excursie cu degustare la „Fromage – fabricat în Moldova”. Thierry și Tatiana locuiesc în satul Horodiste (raionul Rezina). Angajat în proiecte de caritate și sociale, cuplul lucrează și realizează adevărate brânzeturi franceze. Ei cumpără lapte de la localnici ca materie primă pentru producerea șahurilor. Moldova este bogată în lapte natural de înaltă calitate – pentru un kilogram de brânză aveți nevoie în medie de 10 litri de lapte, astfel încât o producție mică de brânză este acum o cauză obișnuită pentru întregul sat. Aici veți avea ocazia unică de a gusta brânzeturi franceze însoțite de vin și gem natural.

Mergem mai departe spre satul Lalova, unde descoperim pensiunea de agro-îmbarcare „Hanul lui Hanganu”. Gazda doamna Emilia ne va întâlni, apoi împreună vom avea un master class culinar în care vom învăța tehnica pregătirii „sarmale”, cea mai mică și mai drăguță din Moldova. La prânz gustăm flerul, iar la final ne-am bucurat de un desert al casei.

După un prânz complex, trebuie să frământăm câteva calorii, așa că ne îndreptăm către rezervația naturală Tipova și mănăstirea peșterii. Fantastica mănăstire din peștera Tipova este construită în stânci care se înalță la aproximativ 200 de metri deasupra malului drept (vest) al râului Nistru. Din zona de parcare, mergeți printr-un complex de biserici ortodoxe moderne spre marginea stâncii, de unde există vederi spectaculoase ale Nistrului care îmbrățișează pitorescul sat transnistrean Popenki de pe malul opus. Mergeți spre sud de-a lungul marginii stâncii și urmați trasee abrupte până la mănăstirea peșterii.

Transfer înapoi la Chișinău.

Ziua 5Surprinzător de delicoasă - Transnistria

Și cireșul de pe tort … Transnistria! Da, știm că ați auzit multe despre această regiune și acum este timpul să o descoperiți.

Mai întâi vă ducem în capitala – Tiraspol, iar prima oprire va fi la complexul de construcții „Aquatir”. O întreprindere industrială unică pentru creșterea speciilor de pești de sturion și obținerea caviarului negru de sterlet, bester, sturion rus și belugă. Aici te vei simți răsfățat gustând niște caviar extraordinar.

Acum explorăm orașul Tiraspol, care pare a fi înghețat din vremurile sovietice. Monumentul Lenin, Ekaterina II, Suvorov, tancuri etc., toate acestea creează senzația că te-ai întors la vremurile URSS …

Este ora prânzului și ne îndreptăm spre cel mai bun restaurant din oraș cu bucătărie din estul Europei. Aici ne vom bucura de un borș cu pampuska și alte delicii culinare.

După prânz, următoarea vizită va fi legendarul fabrică de coniac „KVINT”. Compania produce vinuri, vodcă, coniac, calvados și gin, dar cel mai important produs este divinul (coniac). Divinele au vârste cuprinse între 3 și 50 de ani. Numeroase premii câștigate la diferite concursuri internaționale și concursuri de degustare dovedesc calitatea premium a produselor KVINT: 10 trofee la Super Grand Prix, 30 de Grand Prix și peste 300 de medalii de aur și argint. Bucurați-vă de o degustare divină de 5 mostre.

Și acum vă invităm la cina de adio și, ca cel mai bun loc pentru a sărbători această călătorie uimitoare, am ales pentru dvs. crama Castel MIMI. Fără îndoială, veți fi impresionat de măreția acestui loc, de istoria sa, precum și de vinurile și gastronomia fenomenală.

Ziua 6Plecarea

A venit timpul să ne luam rămas bun, dar sperăm să ne revedem într-o altă aventură prin Moldova.

Hartă
Poze