enroru +373 79 111644 info@visit-moldova.md

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+373 79 111644 info@visit-moldova.md
enroru

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Tur Gastronomic

0
Price
From€630
Price
From€630
Booking Form
Enquiry Form
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1929

De ce să rezervați cu noi?

  • Fără griji garantat cel mai bun preț
  • Asistența clienților 24/7
  • Tururi și evenimente customizate
  • Asigurarea călătoriei
6 Zile
Chișinău
Moldova

Obțineți o experiență gastronomică gustoasă în timp ce explorați țara noastră uimitoare cu programul nostru personalizat. În timpul acestui tur, vă veți bucura de tradițiile culinare unice ale Moldovei, vă veți plimba prin inima Moldovei  ,,Chișinău”, un oraș luminos și ospitalier, veți participa la un master class de pregătire a placintei și
veți coborî în vechile crame și veți gusta vinul moldovenesc cunoscut dincolo de hotarele țării.

Detalii despre tur

Punctul de Pornire & Întoarcere

Oriunde în lume

Ora Pornirii

Cu 3 ore înainte de îmbarcare

Prețul Include

  • Cazare în hotel de 4* pentru 5 nopți (în DBL/TWIN), BB
  • Transport conform programului. Microbuz 20 locuri
  • Ghid vorbitor de limbă engleză
  • Mesele conform programului
  • Bilete de intrare la vinării, muzee, cetate

Ce să luați cu voi?

  • Pălărie sau chipiu
  • Încălțăminte comodă
  • Umbrelă
Itinerar

Ziua 1Sosire - Tur de oraș

Sosire la Aeroportul Internațional Chișinău (KIV). Ghidul nostru sau un reprezentant al companiei vă va întâlni la aeroport.
Transfer de la aeroport la hotelul din Chișinău. Check-in la hotel.
După check-in la hotel, tur pietonal prin centrul istoric al Chișinăului: strada principală a capitalei – bulevardul Ștefan cel Mare, Catedrala, vizualizarea din afară a clădirii Parlamentului, o plimbare de-a lungul Aleii clasicilor literaturii moldovenești din parcul Stefan cel Mare.
Cina de bun venit la restaurantul Vatra Neamului (bucătărie moldovenească) cu muzică live.

Ziua 2Orheiul Vechi - Vinăria Cricova

Dimineața veți merge în zona Orheiului Vechi (Vechiul Orhei), unde veți avea ocazia să vizitați mănăstirea în peșteră, să admirați priveliștile fantastice ale văii, să explorați satul tradițional și să vă bucurați de prînz cu bucate tradiționale moldovenești și vin de casă .
Excursie la Vechiul Orhei, o mănăstire în peșteră (secolul al XIII-lea), sculptată în piatră de calcar care se potrivește perfect peisajului pitoresc. Pe cealaltă parte puteți vedea ruinele cetății geto-daneze. În satul din apropiere Butuceni, vizitați casa-muzeu a vieții tradiționale a țăranilor moldoveni din secolul al XIX-lea.
De asemenea, veți avea ocazia să participați la Master Class de preparare a „placintei” cu un pahar de vin.
Următoarea vizită la cramele Cricova. Beciurile de la Cricova sunt cu adevărat de neegalat în lume. Aici, istoria, arheologia și arta vinificației, unite într-un tot întreg, au format un adevărat oraș subteran. În prezent, orașul vinului se întinde pe o suprafață de 53 de hectare, iar galeriile subterane, transformate în străzi, au o lungime totală de 120 de kilometri. Adâncimea la care se află labirintele pot ajunge la 80 de metri, în funcție de relief. La fel ca într-un oraș adevărat, există străzi, semafoare și indicatoare rutiere. Numai că labirintele drumurilor au denumiri mai neobișnuite, precum: „Cabernet”, „Dionysus”, „Feteasca”, „Aligote”, „Sauvignon”, astfel fiecare stradă corespunde cu numele vinului, care este depozitat în nișele adiacente. Pe tot parcursul anului, temperatura în galeriile subterane rămâne constantă, aproximativ +12 … + 14 ° C, iar umiditatea relativă a aerului este de aproximativ 97-98%. Datorită acestor condiții naturale, vinurile de înaltă calitate, precum și vinurile spumante clasice, pot fi conservate și prelucrate pentru a-și forma caracterul autentic. La finalul turului, veți putea degusta 4 mostre din cele mai renumite vinuri.
Seara ne întoarcem înapoi la Chișinău.

Ziua 3Mănăstirea Curchi - Fabrica de cașcaval Fromage - Chateau Vartely

Astăzi veți vizita una dintre cele mai vechi mănăstiri din Moldova – Curchi, care are titlul „Una dintre cele mai frumoase arhitecturi basarabene”. Este înconjurat de un zid înalt de piatră dând impresia unei cetăți. Mănăstirea are două secole și jumătate de trecut religios și cultural. Conform unor legende, mănăstirea Curchi a fost fondată de Ștefan cel Mare, iar ansamblul arhitectural s-a format mai târziu, în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. Cea mai probabilă versiune este că mănăstirea Curchi a fost fondată în 1773 de frații Iordake și Mihai Curchi.
După veți merge la fabrica de brânzeturi Fromage unde veți avea un tur ghidat cu o degustare a mai multor tipuri de brânzeturi combinate cu vinuri de casă.
Proprietarii fermei, Thierry și Tatiana, locuiesc în satul Horodiște (raionul Rezina). Angajat în proiecte caritabile și sociale, cuplul lucrează și realizează adevărate brânzeturi franceze. Ei cumpără lapte de la localnici ca materii prime pentru producția de brânză. Moldova este bogată în lapte natural de înaltă calitate – un kilogram de brânză necesită în medie 10 litri de lapte, astfel încât o producție mică de brânză este acum o preocupare comună pentru întregul sat.

Food and Wine Pairing la Chateau Wartely. Aici puteți participa la o degustare de vinuri cu selecția preparatelor potrivite. La sfârșitul degustării, puteți face și un tur al cramei și puteți asculta istoria acesteia. Château Vartely promovează cultura consumului de vin de calitate. Pe teritoriul cramei nu se produce doar vin, ci se cultivă și dragostea pentru acest produs.
Situat la doar 45 km de Chișinău, Chateau Vartely se distinge prin arhitectura sa originală și oferă oaspeților săi posibilitatea de a se bucura pe deplin de peisajul pitoresc, situat pe un deal cu o vedere foarte frumoasă.
O curte amenajată cu elemente ale unui muzeu al vinului combină perfect arta arhitecturii cu vinificația.
Seara întoarcere înapoi la Chișinău.

Ziua 4Găgăuzia

Astăzi vom merge în sudul Moldovei. Turul va începe cu o vizită în orașul Comrat.
Comrat este capitala regiunii autonome Găgăuzia. Acesta este un teritoriu foarte interesant, deoarece majoritatea locuitorilor săi sunt găgăuzi. Aceștia sunt singurii membri de origine turcă asociați cu Biserica Ortodoxă de Est. Poporul găgăuz a migrat din Bulgaria cu etnici bulgari și s-au stabilit în Moldova în secolul al XIX-lea.
În continuare excursie și degustare de vinuri la Crama Comrat.
În 1897 apare prima mențiune a Vinăriei Comrat. În timpul Revoluției țăranilor din 1917, proprietatea viticolă a fost complet distrusă și pustiită. În anii 60, pe locul fabricii distruse, a fost construit complexul agroindustrial Comrat, care includea mai multe crame și plantații de struguri.
După excursie, vom merge în satul Congaz la restaurantul Gagauz Sofrasi unde veți lua prânzul mîncăruri din bucătăria tradițională găgăuză.
Apoi ne îndreptăm spre satul Beșalma pentru a vizita Muzeul Național Etnografic și Istoric Găgăuz „D. Kara-Ciobanu ”, care ne introduce în istoria și cultura bulgarilor și găgăuzilor din sudul Moldovei. Unul dintre liderii acestei mici națiuni a fost scriitorul D. Kara-Ciobanu, care a promovat această cultură toată viața. El a fondat acest muzeu în memorie, unde puteți găsi sute de exponate de valoare artistică și spirituală de la găgăuzii care au trăit în Moldova în ultimele două secole. Cel mai valoros obiect al muzeului este colecția de filme originale filmate în timpul colonizării găgăuze a stepei Bugeac. La sfârșitul excursiei veți putea asculta un program folcloric.
Apoi ne vom întoarce la Chișinău.

Ziua 5Transnistria - Vinăria Asconi

O călătorie de neuitat în Transnistria.

Prima oprire este Tiraspol – capitala Transnistriei. La Tiraspol, veți avea ocazia să călătoriți în timp, descoperind URSS. În timpul excursiei vă veți plimba atît pe jos cît și cu autocarul, veți vizita monumentele lui Lenin, Suvorov, Ecaterina a II-a și tancurile rămase ale Marelui Război Patriotic. Orașul pare a fi o fantomă a trecutului sovietic.

Următoarea oprire este orașul Bender (Tighina), aici vom vizita memorialul și magazinul Sherif. Apoi vom face un tur al celebrei fortărețe Bender, unde a rămas odată cu armata sa Carol al XII-lea, unde acum se află parțial armata rusă. Cetatea a fost construită conform proiectului arhitectului turc Sinan, un eșantion de cetăți de tip bastion din Europa de Vest. Construcția a început în 1538, după intrarea orașului în Imperiul Otoman. După excursie, prânz la restaurantul Bastion cu preparate din bucătăria turcească.

Apoi, veți vizita Mănăstirea Noul Neamț – o mănăstire ortodoxă masculină situată în Chițcani, nu departe de Bender și Tiraspol. Aici îl puteți întâlni pe unul dintre călugării care vă vor spune istoria acestui loc și vă vor servi cu vin și brânză de casă făcută pe teritoriul mănăstirii.

Ziua va finaliza cu vizita la Crama Asconi. Crama a fost înființată în 1994 și a realizat multe datorită modernizării procesului de producție. În prezent, datorită investițiilor constante în echipamente, producătorii de vinuri folosesc cele mai moderne instalații de producție ale celor mai buni producători italieni și francezi. Vinurile sunt fabricate din soiuri de struguri atât locale, cât și europene, cum ar fi Feteasca, Traminer, Chardonnay, Pinot Franc, Cabernet Sauvignon și altele. Întoarcere la hotel în Chișinău.

Ziua 6Plecare

Transfer la aeroport. Plecare.

Hartă
Poze