enroru +373 79 111644 info@visit-moldova.md

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+373 79 111644 info@visit-moldova.md
enroru

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Tur cultural al Moldovei

0
Price
From€770
Price
From€770
Booking Form
Enquiry Form
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1062

De ce să rezervați cu noi?

 • Fără griji garantat cel mai bun preț
 • Asistența clienților 24/7
 • Tururi și evenimente customizate
 • Asigurarea călătoriei
8 Zile
Chișinău
Moldova
Detalii despre tur

În aceste 8 zile veți face cunoștință în deaproape cu țara noastră Moldova.

O țară mică ca teritoriu, dar care îmbina mai multe culturi și subculturi, pe care le veți descoperi pe parcursul acestui tur.

Punctul de Pornire & Întoarcere

Oriunde în lume

Ora Pornirii

Cu 3 ore înainte de îmbarcare

Prețul include

 • 7 nopți de cazare în hotel 4*
 • Ghid in limba ro/rus/en/fr/de
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice
 • Transportul pe parcursul turului

Ce să luați cu voi?

 • Pălărie sau chipiu
 • Încălțăminte comodă
 • Umbrelă
Itinerar

Ziua 1Sosirea în Chișinău

Chisinau city center
Chisinau 

În funcție de timpul Dvs. de sosire, ghidul nostru vă va întâlni la aeroport și veți fi transferat la hotel în centrul orașului. Apoi vom face o plimbare prin centrul vechi din Chișinău, cu o scurtă vizită a Muzeului de Etnografie, iar la cină vom face cunoștință unul cu celălalt. 

Ziua 2Mănăstirea Curchi – Orheiul Vechi – Cricova

Orheiul Vechi
Orheiul Vechi

Bucurați-vă de micul dejun la hotel. Apoi, părăsiți orașul Chișinău pentru a începe aventura moldovenească.

Mai întâi,ne vom opri la Mănăstirea Curchi situată între dealuri bogate acoperite cu păduri, grădini și livezi, unul dintre cele mai importante monumente arhitecturale din Basarabia.

Continuăm explorând regiunea Orhei. Aici veți participa la un master class de pregătire a bucatelor tradiționale, pentur ca apoi să le savurați în timpul prînzului la una dintre pensiunele rurale din această zonă.  

Locația Orheiul Vechi prezintă un peisaj cultural și istoric. O zonă de o frumusețe naturală remarcabilă, modelată de râul Raut pe măsură ce se întretaie dealurile stâncoase înalte din centrul Moldovei. În epoca medievală, râul Raut servea ca o cale de călătorie pentru comercianții care duceau comerț internațional din Grecia mediteraneană. Acest comerț fluvial a condus la succesul orașului Orhei ca oraș medieval. Siturile istorice din Orheiul Vechi, au fost recent incluse în „Lista provizorie a patrimoniului cultural mondial” UNESCO. Dacă este selectat, Orheiul Vechi va fi primul sit din Moldova care va obține statutul de patrimoniu mondial.

Încheiați această zi cu vizita la unicala cramă – Cricova. În galeriile subterane Cricova, veți vedea peste șaptezeci de străzi care acoperă o suprafață de aproape 53 de hectare, fiecare purtând nume bacchice: Sauvignon, Cabernet, Cahor. Există întotdeauna o poveste povestită în acest loc despre pilotul rus Yuri Gagarin, care în timpul unei vizite în 1966, după ce s-a sfătuit, s-a pierdut și a ratat ieșirea. A ieșit a doua zi, după ce a petrecut noaptea în sala de degustare, numită în prezent după el. Într-una din luxoasele săli de degustare de la Cricova, în urmă cu câțiva ani, președintele rus Vladimir Putin și-a sărbătorit aniversarea a 50 de ani. (degustare 6 tipuri de vin + platou de cașcavaluri)

Transfer inapoi la hotel in Chisinau.

Ziua 3Complexul de Meșteșuguri “Arta Rustica” – Soroca

Soroca
Soroca

Astăzi ne îndreptăm spre nordul Moldovei.

Începeți turul cu vizita satului Clisova Noua din centrul de meșteșuguri „Arta Rustica”, Aici veți avea posibilitatea de a descoperi mostre vechi și noi a obiectelor naționale ale poporului și culturii moldovenești care reflectă modul de viață, obiceiurile și tradițiile moldovenești. Unul dintre aceste obiecte este covorul de perete bassarabian, care a fost introdus pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Continuăm spre Soroca. La intrarea în oraș faceți o oprire la „Lumânarea Recunoștinței”, bucurați-vă de panorama orașului Soroca și frumusețea satelor ucrainene de pe celălalt mal al râului Nistru. După o plimbare prin oraș, savurați masa de prânz într-un restaurant local cu mâncăruri tradiționale din această regiune. Apoi începem să explorăm orașul, mai întâi descoperim o adevărată perlă a Moldovei – cetatea Soroca. Continuați excursia în Soroca vizitând cartierul țiganilor cu viața lor.

Seara ne întoarcem la Chișinău.

Ziua 4Mănăstirea Căpriana – Casa Părintească – Casa Mierii – Vinăria Cojușna

Capriana
Capriana

De dimineață pornim la drum, mergem să vizităm mănăstirea Căpriana – reședința episcopului mitropolit și simbolul renașterii naționale.

Astăzi vom pătrunde în inima Moldovei, în regiunea Călărași, unde tradițiile sunt păstrate sfințenie. La pensiunea Casa Părintească vom fi întîmpinați cu un prânz tradițional în stil țărănesc, urmat de un desert special. Apoi vom face un tur al atelierului de creație, vom încerca să realizăm careva obiecte de artizanat, fiind îndrumați de însuși gazda Dna Tatiana.

Explorarea regiunii continuă cu o vizită la Casa de Mierii din satul Răciula, o afacere de familie. Domnul Stegarescu ne va povesti despre procesul de obținere a mierii, precum și despre tipurile de miere din această regiune. Aici vom avea o degustare delicioasă de miere.

Înapoi spre Chișinău trecem pe la crama Chateau Cojușna. Fondată în 1995, crama este situată în centrul Moldovei (regiunea vitivinicolă Codru). Construită în stil francez, dar are păstrînd și elemente tradiționale din stilul moldovenesc. Vinurile, divinele și grappa produse la Chateau Cojusna sunt exportate ulterior în UE. (degustare a 5 tipuri de vin + platou de brânză, platou de carne, platou de legume și placinta)

 

Ziua 5Găgăuzia: Comrat – Kolhoz – Beșalma

Gagauzia
Gagauzia

În această excursie vom descoperi regiunea autonomă – Găgăuzia. Aici au mixat culturile, creând o subcultură preponderent cu rădăcini bulgare și turcești. După destrămarea URSS reginea devine un teritoriu nerecunoscut pentru cîțiva ani, apoi în 1994 devine o regiune autonomă cu propriu regulatoriu. 

Desigur că acest tur îl vom începe cu orașul capitală – Comrat. Prima ce se va arunca în ochi vor fi inițialele de pe bilboarduri, magazine, farmacii etc. care sunt in limba rusă, dealtfel aici marea majoritate a populației este vorbitoare de limba rusă. În Comrat vom vizită Catedrala, apoi piața care se află în centrul orașelului. Adițional la dorință putem vizita Vinuri de Comrat – care produc vinuri din soiuri locale, deosebit de gustoase și cu istorie în spate.

Continuăm a descoperi zona de Sud, înaintând spre satul Copceac, aici a rămas să activeze unicul Kolhoz încă de pe vremurile sovietice. Veți afla ce defapt înseamnă Kolhozul în timpurile moderne și cît de armonios traiesc oamenii din această comunitate. Vom avea aici un prânz cu bucate tradiționale găgăuze.

Pe drum înapoi spre Chișinău vom face neapărat o oprire în satul Beșalma pentru a vizita o adevărată perlă a Istoriei Găgăuze – Muzeului de Istorie și Etnografie D. Cara-Ciobanu.

Ziua 6Transnistria: Bender – Tiraspol – KVINT cognac factory

KVINT
KVINT

O călătorie în timp – regiunea transnistreană, aici timpul parcă sa oprit, senzația că te-ai întors în timpurile nostalgice din URSS.

O primă experiență va fi traversarea frontierii… da da, pregătiți pașapoartele și haideți să ne aventurăm călătorind într-o țară care nu există. Primul orășel care ne va întîmpina va fi Tighina (Bender). Aici vom face o plimbare prin centru, vizitând memorialul, vom trece și pe la supermarket-ul Sheriff un must do pentru cei aflați în zonă pentru prima dată.

Apoi vom merge spre cetatea care se înalță virtuos pe malul Nistrului. Cetatea Bender – vechiul fort medieval construit pentru prima dată în secolele 15-16 de către prinții Moldovei. Ocupat de otomani în 1538 (într-o campanie condusă de sultanul Suleiman Magnificul), cetatea a fost întărită în 1541 și a devenit centrul unei „raia” otomane (în care erau incluse satele moldovenești din jur). Aici se află unitatea militară nr.14 a armatei Rusești. Un punct strategic care merită să fie vizitat de către toți turiștii.

Tiraspol – capitala regiunii transnistrene. Orașul care captează privirea prin curățenia sa, prin simplitatea arhitecturii sovietice și moziacilor extraordinar de bine păstrate din acele timpuri. Veți avea ocazia să faceți poze lîngă monumentul lui Lenin, Suvorov, Ecaterina II și Yuri Gagarin și tancurile rămase din cel de-al doilea război mondial. Orașul pare a fi o fantomă a trecutului sovietic.

Turul se încheie pe o notă divină, vizitând fabrica de coniacuri KVINT. O companie care are în spate o istorie de peste 120 de ani. Fiind unul dintre principalii producători de băuturi alcoolice din Moldova. Degustare a 5 tipuri de divinuri precum „Surpriznii”, „KVINT”, „Tiraspol” etc., cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani.

Spre seară ne întoarcem la Chișinău. De altfel timpul alocat de către grăniceri pentru vizita din această zonă este de 8 ore.

Ziua 7Castel MIMI - Chișinău

Castel MIMI
Castel MIMI

Deoarece aceasta este ultima zi a turului nostru, am pregătit pentru Dvs. ceva cu adevărat excepțional și anume o vizită la crama Castel MIMI.

Crama Castel Mimi este unul dintre producătorii de vin de top din Moldova. Listată în primele 15 cele mai frumoase crame din lume; prezintă atât istoria, cât și arhitectura modernă celor 30.000 de vizitatori care vin în fiecare an din peste 80 de țări din întreaga lume. (degustați 5 tipuri uimitoare de vin + 7 aperitive tradiționale moldovenești și gourmet).

Revenind la Chișinău, după-amiaza vă oferim timp liber. Vă recomandăm să vizitați Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul Puskin, Muzeul Militar etc. Sau puteți face ultimile cumpărături a suvenirurilor.

Ziua 8 Plecarea

A venit ziua în care ne luăm rămas bun și sperăm că ați rămas cu numeroase impresii pe care să le luați cu voi în bagaj, ca cel mai prețios suvenir. 

Pînă la o urmatoare revedere!

Hartă
Poze