enroru +373 79 111644 info@visit-moldova.md

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+373 79 111644 info@visit-moldova.md
enroru

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Tur combinat Moldova si Romania

0
Price
From€680
Price
From€680
Booking Form
Enquiry Form
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

4968

De ce să rezervați cu noi?

  • Fără griji garantat cel mai bun preț
  • Asistența clienților 24/7
  • Tururi și evenimente customizate
  • Asigurarea călătoriei
7 Zile
Chișinău
Moldova

Tur combinat Moldova și Bucovina – regiunea României. Moldova este o țară în care basmele se transformă în realitate. Vechile mănăstiri, pădurile pufoase, podgoriile și pivnițele celebre, dealuri nesfârșite, cerul limpede și soarele prietenos dau un farmec aparte. Bucovina este cunoscută în întreaga lume pentru mănăstirile pictate, incluse în lista patrimoniului UNESCO. Oamenii din Moldova și Bucovina sunt renumiți pentru ospitalitatea lor.

Punctul de Pornire & Întoarcere

Oriunde in lume

Ora Pornirii

Cu 3 ore înainte de îmbarcare

Prețul include

  • Cazare în hotel de 4 * pentru 6 nopți în cameră DBL, BB
  • Ghid în limba română
  • Intrările la muzeu, mânastiri, pensiuni și vinării
  • Transport pe tot traseul

Ce să luați cu voi?

  • Umbrelă
  • Pălărie sau chipiu
  • Încălțăminte comodă
Itinerar

Ziua 1Sosirea în Chișinău

Ghidul vă va întâlni la Aeroportul Internațional Chișinău și veți fi transferat la hotel.

Check-in la hotel. În funcție de ora sosirii, veți avea timp pentru o reîmprospătare înainte de cină.

Cina de bun venit veți servi în restaurantul tipic moldovenesc „La Taifas“.

Ziua 2Tur de oraș Chișinău - Orhei Vechi - Cricova

Ziua va începe cu turul orașului Chișinău și veți vizita cele mai importante locuri din centrul orașului precum Catedrala Nașterii Domnului, parcul Ștefan cel Mare cu aleea clasicilor romăni și basarabeni. De asemenea, veți face plimbare dea lungul bulevardului central pentru a cunoaște vechea clădire a oficiul poștal, Teatrul Mihai Eminescul, Sala cu Orga, primăria, aleea pictorilor etc.

Apoi mergem spre regiunea Orhei Vechi, unde vizităm o mănăstire rupestră unicală (sec. XIII), sculptată în stâncă de calcar – făcând partea din peisajul pitoresc. Vizitarea casei-muzeu a vieții tradiționale a fermierilor moldoveni (sec. XIX) în satul Butuceni.

Prânz cu program folcloric într-o pensiune rurală care va include mâncăruri naționale moldovenești, și vin de casă.

Beciurile de la Cricova sunt cu adevărat de neîntrecut în lume. Aici istoria, arheologia și arta vinificației unite într-un tot întreg au format un adevărat Oraş Subteran. În prezent, oraşul vinicol se întinde pe o suprafaţă de 53 de hectare, iar galeriile subterane, transormate în străzi, au o lungime totală de 120 de kilometri. Adâncimea la care sunt situate labirinturile poate ajunge chiar şi la 80 de metri, în funcţie de relief. Ca într-un adevărat oraş, aici se regăsesc străzi, semafoare şi indicatoare rutiere. Doar că drumurile labirintice au denumiri mai neobişnuite precum: „Cabernet”, „Dionis”, „Feteasca”, „Aligote”, „Sauvignon”, astfel, fiecărei străzi în parte îi corespunde numele vinului care se păstrează în nişele adiacente. În decursul întregului an, temperatura în galeriile subterane rămâne constantă, în jur de +12…+14° C, pe când umiditatea relativă a aerului constituie circa 97-98%. Anume datorită acestor condiţii naturale este posibilă păstrarea şi măturarea vinurilor de calitate superioară, precum şi a spumantului clasic, cu formarea caracterului autentic al acestora.

Transfer înapoi la hotel.

Ziua 3Transnistria: Bender - Tiraspol

Călătoria noastră de dimineață ne va duce în Transnistria. După trecerea vămii, prima oprire va fi în orășelul Bender, unde vom face un scurt tur al orașului și vom vizita cetatea Bender, aici Carol al XII a stat cu armata sa, dar acum acest teritoriu este folosit de a 14 armată a Rusiei.

Prânz într-un restaurant local cu mâncare tradițională. Sau, după dorință, putem merge la o cantină pentru o experiență back to URSS.

Continuați explorând capitala Transnistriei – orașul Tiraspol. În Tiraspol veți avea ocazia să călătoriți în timp. Veți începe prin a vizita monumentul lui Vladimir Lenin și tancurile rămase din cel de-al doilea război mondial. Orașul pare a fi o adevărată fantomă a trecutului sovietic.

Înoptare în Tiraspol.

Ziua 4Chateau Purcari - Vinăria Et Cetera

O zi vinicolă petrecută în sudul Moldovei, cea mai populară regiune viticolă din țară și vom vizita două dintre cele mai renumite vinării.

Chateau Purcari – cea mai veche cramă, vinurile sale au fost livrate la curtea regală a Marii Britanii, iar Dvs veți fi acel norocos să le faceți degustare. Vinurile Purcari sunt considerate a fi cele mai bune vinuri produse în țara noastră, câștigând cele mai prestigioase trofee la concursurile internaționale.

Apoi continuăm cu o vizită în satul Crocmaz unde vom vizita o mica cramă de familie – Et Cetera, aici  proprietarul și vinificatorul întâlnește oaspeții și organizează degustarea vinului. Familia Luchianov a început să cultive struguri în 2003. Terenul a fost cumpărat în 2002 de Alexandru Luchianov, care a numit moșia Et Cetera. După o călătorie aventuroasă, a decis să se stabilească de unde provin rădăcinile. Cu o scurtă experiență în acest domeniu, Alexandru, având ca fundal facultatea de matematică, Scuba Diver profesionist și Skydiver, a început o nouă călătorie a Vieții, nu mai puțin Extremă decât ocupația anterioară, prin lumea viticulturii și a vinificației. A devenit fanatic entuziasmat de noua sa pasiune, călătorind în țările vitivinicole, adoptând experiență de la specialiști străini, învățând despre podgorii și degustând vinuri, toate acestea pentru a găsi gustul perfect.

Ziua 5Chișinău - Iași - Gura Humorului

Astăzi trecem granița în România, explorând regiunea Bucovinei.

Pe drumul spre Gura Humorului vom avea o oprire în Iași pentru Turul orașului cu autobuzul. De asemenea, va fi timp liber pentru prânz în oraș.

Apoi ne îndreptăm spre Gura Humorului și facem check-in la hotelul Best Western Bucovina pentru 2 nopți.

Ziua 6Mânăstirile pictate din Bucovina

Începeți să explorați regiunea Bucovinei – țara mănăstirilor pictate de renume mondial. Vizitați Mănăstirea Voronet numită „Capela Sixtină a Răsăritului”, datorită picturilor sale de perete interioare și exterioare, această mănăstire oferă o abundență de fresce cu o nuanță intensă de albastru cunoscută în mod obișnuit ca „albastru Voroneț” dealtfel fiind un simbol important al Bucovinei.  

Apoi vizitați Mănăstirea Moldovița. Una dintre scenele cele mai sugestive ale mănăstirii Moldovița este cea a „Asediului Constantinopolului”, compoziție monumentală, subiectul vă pare că a fost tratat doar în Bucovina. Vizitatorii Mănăstirilor pictate vor întîlni deseori tablou unde o călugăriță sau un călugăr băte o grindă lungă cu un ciocănel, chemând la rugăciune. Tradiția a început în timpul asediului Moldovei de către Imperiul Otoman, când turcii au interzis să sune clopotele.

Ultima mânăstire pictată pe care o vom vizita în această zi va fi Sucevița – inima Bucovinei, construită între 1582 și 1584.

În încheiere vom face un tur al orașului Suceava și mănăstirii Sfântul Ioan.

Transfer din Suceava înapoi la hotel în Gura Humorului. Cină în restaurantul hotelului.

Ziua 7Plecarea

În această ultimă zi după micul dejun și check-out, veți fi transferat la aeroportul din Iași sau Chișinău, în funcție de biletul de avion.

Hartă
Poze