O combinație perfectă, plină de momente memorabile. Cei care doresc să descopere cultura și tradițiile Moldovei și Ucrainei pot accesa acest tur. Itinerarul include cele mai interesante locuri de vizitat, de asemenea, vă veți familiariza cu bucătăria și vinurile locale, în fiecare dintre regiunile vizitate.
Oriunde în lume
Cu 3 ore înainte de îmbarcare
Sosire la Aeroportul Internațional Chișinău (KIV).
Transfer de la aeroport la hotelul Bristol Central Park 4 * din Chișinău. Check-in.
Tur pietonal al centrului istoric din Chișinău.
Începeți ziua vizitând pivnițele Cricova. Una dintre cele mai populare pivnițe, care conține cea mai mare colecție de vinuri exclusive. Aici puteți admira una dintre cele mai vechi sticle de vin din Moldova, datând din 1902. Există o poveste despre pilotul rus Yuri Gagarin, care în timpul unei vizite în 1966, după ce s-a îndepărtat, s-a pierdut și a ratat ieșirea. A ieșit a doua zi, după ce a petrecut noaptea în sala de degustare, numită în prezent în cinstea lui. Într-una din luxoasele săli de degustare de la Cricova, acum câțiva ani, fostul președinte rus Vladimir Putin și-a sărbătorit aniversarea a 50 de ani.
(Degustare de vin de 4 mostre de vin + gustare)
Bucurați-vă de un prânz tradițional într-o agro-pensiune locală, care include mâncăruri moldovenești și vin de casă, însoțite de muzică populară.
După prânz, explorați Orheiul Vechi. Originalitatea peisajului Orheiul Vechi se datorează defileului râului Raut, săpat sub forma unui canion în straturile de calcar ale fostei mări Sarmatia, în urmă cu aproximativ 14 milioane de ani. Terenul local este bogat în monumente ale civilizațiilor vechi, scule de piatră și ruine ale unui sat de vârstă mijlocie.
Încheiați ziua cu o oprire la una dintre cele mai vechi mănăstiri – Mănăstirea Curchi, care poartă titlul „Una dintre cele mai frumoase arhitecturi basarabene”. Mănăstirea are un trecut religios și cultural de două secole și jumătate. Această mănăstire a fost considerată înainte și acum „cea mai frumoasă și faimoasă mănăstire din Basarabia”. Conform unor legende, Mănăstirea Curchi a fost fondată de Ștefan cel Mare, iar ansamblul arhitectural s-a format mai târziu în secolele XVIII-XIX. Cea mai plauzibilă versiune rămâne cea care precizează că Mănăstirea Curchi a fost înființată în 1773 de frații Iordache și Mihail Curchi.
Seara transfer înapoi la Chișinău.
Astăzi vom călători la sudul Moldovei. Turul va începe cu o vizită a orașului Comrat.
Comrat este capitala regiunii autonome Găgăuzia. Acesta este un teritoriu foarte interesant, deoarece majoritatea locuitorilor săi sunt găgăuzi. Aceștia sunt singurii reprezentanți de origine turcă afiliați Bisericii Ortodoxe Răsăritene. Găgăuzii au migrat din Bulgaria împreună cu etnici bulgari și s-au stabilit în Moldova în secolul al XIX-lea. Aici veți servi prânzul ce include bucate tradiționale din bucătăria găgăuză.
Apoi ne îndreptăm spre satul Beșalma pentru a vizita Muzeul Național Găgăuz de Etnografie și Istorie „D. Cara-Ciobanu ”care ne introduce în istoria și cultura bulgarilor și găgăuzilor din sudul Moldovei.
După aceea, urmează să vizităm satul Albota de Sus.
Albota este un sat cu un trecut aproape uitat. A fost creat ca o colonie germană basarabeană în 1880. Până în 1940, chiar înainte de război, aici locuiau o sută cincizeci și șapte de familii germane. În afară de un poștaș rus și un negustor de credință evreiască, toată lumea era germană. Toate casele și terenurile au fost înregistrate sub nume germane.
Apoi ne vom întoarce la Chișinău.
O călătorie de neuitat în regiunea transnistreană.
Prima oprire este orașul Bender (Tighina), aici vom vizita memorialul și magazinul Sherif. Apoi vom face un tur al renumitei cetăți Bender.
Următoarea oprire Tiraspol – capitala Trannistriei. La Tiraspol veți avea ocazia să călătoriți în timp, descoperind URSS-ul. Turul va fi combinat cu autocarul și partea pietonală, veți vizita astfel de monumente ca cel a lui Lenin, Suvorov, Ecaterina II și tancurile rămase din cel de-al doilea război mondial. Orașul pare a fi o fantomă a trecutului sovietic. Aici vom servi prânzul într-un restaurant tradițional.
Încheiați ziua vizitând o vinărie mega faimosă – Castel MIMI. Legendele sunt făcute de oameni minunați care realizează lucruri mari, fiind conduși de pasiunea și visele lor, fără să le fie frică să depună eforturi și dăruire! Unul dintre acești oameni este Constantin Mimi, un pionier, un vinificator emblematic și o personalitate publică importantă din secolul XX. Și-a dedicat viața vinului. Prin aplicarea cunoștințelor pe care le-a dobândit în Europa de Vest, Constantin Mimi a reușit să construiască primul castel din Moldova. Acest lucru l-a determinat să producă vinuri excelente și să ridice standardele prin implementarea de noi tehnologii. Datorită acțiunilor sale, industria vinicolă a țării a fost salvată de câteva ori, astfel încât Moldova poate fi astăzi unul dintre cei mai importanți producători de vin din lume. (Degustare 6 tipuri de vin + cină)
Întoarcerea la hotel în Chișinău.
Astăzi ne îndreptăm spre Odessa, pe drum facem o oprire la Crama Chateau Purcari, cea mai veche cramă din Moldova.
Vom avea un tur ghidat al cramei însoțit de degustarea faimoaselor vinuri de la Purcari, precum „Negru de Purcari”, care a fost livrat la curtea reginei Elisabeta. (Degustare 5 tipuri de vin + prânz).
Înaintăm mai departe spre Odessa, trecem prin vama Palanca. Seara sosim la hotelul Alexandrovskiy 4 * amplasat în centrul istoric al orașului, check-in pentru 3 nopți.
După check-in avem timp pentru a lua cina în restaurantul hotelului sau multiplele restaurante din centrul orașsului.
Descoperiți orașul Odessa într-un tur complex al orașului, vizitând locurile cheie precum Deribasovskaya – un sit istoric și arhitectural unic. Va întâlni capodoperele arhitecturii – Teatrul de operă și balet și clădirile istorice ale muzeelor. Mergeți de-a lungul bulevardului Primorsky – panorama remarcabilă vă va impresiona cu o vedere asupra stației marine, a portului și a mării. Aici vă vom familiariza cu faimoasele scări Potemkin. În timpul acestei excursii veți vedea obiective istorice ale orașului, vizitați frumoase
Parcul Shevchanko, unde se află zidurile vechi ale cetății, se plimba de-a lungul Aleii Famei. Apoi, autobuzul dvs. vă conduce pe străzile centrale ale orașului, veți vedea străzile confortabile Pushkinskaya, Rishelievskaya, Lanzheronovskaya, la bordul autobuzului nostru de excursie, veți avea o plimbare în faimosul bulevard francez și zona atractivă a stațiunii Arcadia.
Prânzul într-un restaurant local care va include cele mai renumite feluri de mâncare.
Continuați ziua vizitând Catacombele. Lungimea catacombelor din Odessa este în prezent considerată a fi de 2,5 mii de kilometri. S-au estimat, teoretic, informații mai mult sau mai puțin detaliate despre care sunt disponibile stări de 1,7 mii kilometri de cavități subterane. Catacombele formează un „metrou Odessa” unic – o sută de mii de kilometri de drumuri subterane, care au apărut în timpul construcției orașului în urmă cu 200 de ani, când piatra a fost excavată din mine. În afară de aceasta, catacombele au propriul lor climat, umiditate permanentă și temperatură de + 15 ° С. În primii ani de construcție a orașului, catacombele au devenit un adăpost pentru diferite bande și grupări criminale. Au aranjat depozite de diferite mărfuri exportate din Odessa prin traficul de contrabandă.
Unul dintre cele mai frumoase teatre din lume – Teatrul de Operă și Balet din Odessa, creat conform
proiectul arhitecturilor Felner & Gelmer, cu interioare care impresionează prin frumusețe și decorațiuni generoase, unde cei mai buni artiști din lume au jucat teatru. Mai multe stiluri sunt combinate în designul fațadei și al interiorului teatrului. Aici puteți găsi elemente ale Renașterii italiene și ale Barocului din Viena, barocul clasic și rococo, dar componentele stilistice sunt în armonie absolută și creează o compoziție coerentă.
Timp liber, pentru cumpărături și explorarea Odessei.
În dependeță de ora zborului, după mic dejun sau veți profita de ceva timp liber prin oraș sau vă vom transfera către aeroport.